Cornuri Bratislava

de Rocsi in Dulciuri, 13 Mai 2014 | 16916 vizualizari

 

Am vazut aceste cornuri la foarte multi bucatarasi, am salivat la ele pana le-am pregatit si eu. Sunt extrem, dar extrem de pufoase si delicioase, asa ca vi le recomand.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 600 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 200 gr unt
  • 2 oua
  • 20 gr drojdie
  • 30 gr zahar pudra
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • un praf de sare

Umplutura:

  • 130 gr nuca macinata
  • 2 linguri crema de ciocolata
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • coaja rasa de lamaie
  • 100 ml frisca lichida

1 ou pentru uns

Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri Bratislava:

Aluatul:
Laptele il punem pe foc pana devine caldut, apoi adaugam drojdia, amestecam si lasam 5 minute sa dospeasca.
Untul il topim apoi il lasam sa se raceasca.
Intr-un bol turnam faina, adaugam zaharul, ouale, sarea, untul, coaja rasa de lamaie si zaharul cu pastai de vanilie.
Framantam, iar treptat incorporam amestecul de lapte cu drojdie.
Vom obtine un aluat foarte elastic si nelipicios, insa eu am mai adaugam doua linguri de faina pentru ca era putin lipicios dupa ce am pus tot laptele.
Il dam la rece cat pregatim umplutura.

Umplutura:
Intr-un castron punem toate ingredientele si le amestecam usor pana devin o pasta.

Aluatul il scoatem de la frigider si il impartim in 35 de bucatele micute.
Luam fiecare bila in parte, intindem o foaie subtirica sub forma dreptunghiulara cu capetele rotunjite, punem umplutura si o intindem.
Le rulam usor, le dam forma de potcoava apoi le asezam intr-o tava tapetat cu hartie de copt lasand putin spatiu intre ele.

Separam oul, le ungem intai cu galbenus, lasam sa se usuce putin, apoi cu albusul batut spuma.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos.

Cand sunt gata le scotem sa se racoreasca, apoi le acoperim cu folie alimentara sa se pastreze fragede.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri Bratislava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

mihaelar63 1

14.05.2014, 20:21

CE dragutele sunt !!!

Rocsi 1

15.05.2014, 22:16

Camelia ma bucur ca iti plac

Rocsi 1

15.05.2014, 22:16

Multumesc Mihaela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornuri Bratislava (cu umplutura de mac si nuca)